Resita: Firma de salubrizare a fost sanctionat iar programul de lucru a fost prelungit

Resita: Firma de salubrizare a fost sanctionat iar programul de lucru a fost prelungit

Ca urmare a dispozitiei primarului municipiului Resita, Mihai Stepanescu, inspectorii din cadrul Serviciului Gospodarie Urbana si Mediu au efectuat un control pe teren, la sfarsitul saptamanii trecute avand ca tema verificarea activitatii operatorului de salubritate SC BRANTNER SERVICII ECOLOGICE SA. In urma acestui control, operatorul a fost sanctionat iar programul de lucru a fost prelungit, in vederea eficientizarii serviciului de salubritate pe raza municipiului.

De asemenea, pentru perioada in care se desfasoara programul “Luna curateniei”,Serviciul Public Directia pentru Intretinerea si Repararea Patrimoniului Consiliului Local va interveni si in zilele de sambata si duminica pentru colectarea resturilor vegetale rezultate in urma curatirii spatiilor verzi de catre asociatii, agenti economici si institutii. De ce aceste masuri extreme? Fiindca in ultima perioada de timp, mai multi locuitori au reclamat faptul ca in mai multe zone din Resita, gramezi de gunoaie sunt depozitate la intersectia strazilor. Mai ales in partea veche a REsitei, intersectia Strazii Feroviarului cu Oituzului, in zona Muncitoresc, dar si in Lunca Barzavei. Culmea este ca acest lucru se intampla mai ales la sfarsit de saptamana de parca aceste peisaje de ,,lumea a III a” le mai lipseau resitenilor.

Motivatia celor de la SC BRANTNER, operatorul de salubrizare, a fost aceea ca duminica angajatii sunt liberi. Este greu de crezut ca resitenii aduna gunoiul sambata noaptea si il depoziteaza in mormane la ghena -toti odata- numai pentru a le face in ciuda celor de la Bratner.

O motivatie mai serioasa ar fi aceea ca societatea transporta acum gunoiul la Oravita si nu la Bocsa cum ar fi facut-o pana in urma cu ceva timp. Sa inchidem un ochi si sa spunem ca ar fi asa, numai ca noi stim- si avem si materiale doveditoare ca este asa- ca mare parte din gunoi se mai arunca la haldina de pe Dealul Lupacului. Responsabilii de la firma de salubrizare spun ca o cursa pana la Oravita dureaza si 3 ore si jumatate si timpul s-ar pierde pe drum. Noi credem ca adevarul este pe undeva la mijloc fiindca reducand numarul curselor, se mai face ceva economie la combustibilul care nu este tocmai ieftin.

Cat despre aruncarea gunoiului la haldina Resita care oficial este inchisa de aproape un an, se pare ca in urma scandalurilor si sesizarilor din presa, autoritatile de mediu au deschis bine ochii pe care pana atunci ii cam tinusera inchisi, cam la fel cum fac acum cu poluarea de la Combinatul Siderurgic, dar despre asta vom mai vorbi la timpul potrivit.

Dar, tot asa de adevarat este ca si S.C. Bratner are de incasat vreo 700.000 de lei -sume restante- pentru serviciile prestate. O parte sunt bani datorati de abonatii resiteni- aici intrand asociatiile de proprietari, dar si Consiliul Local Resita. Numai ca in loc de datorii restante, Primaria Resita a amendat firma de salubritare cu 50.000 de lei si le-a cerut sa isi rezolve problema cu asigurarea serviciilor si la sfarsit de saptamana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente