Retezatul ascunde tara marmotelor

Masivul Retezat ascunde comori nebanuite, dar ele se lasa dezvaluite doar celor care au curajul sa ia muntele in piept ca sa le descopere. Cararile abrupte de munte duc inspre locuri binecuvantate de Dumnezeu, ascunse in inima Retezatului, unde salbaticia se impleteste cu peisajele de o frumusete rara, adevarate minuni ale naturii.marmota

Unul dintre locurile ce trebuie macar o data vizitate de orice iubitor al muntelui este Taul Tapului, un lac glaciar ascuns de peretii stancosi ai Masivului Retezat, unde linistea este strapunsa doar de fluieratul marmotelor care anunta prezenta omului in acest colt de rai (…)

Specialistii spun ca, in anul 1973, in Parcul National Retezat o echipa de la Comisia Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Romane a introdus 20 de exemplare de marmota alpina provenita din Alpii Austrieci. Marmotele au fost eliberate in caldarea Lacului Gemenele, iar in prezent se pot intalni in toate vaile si caldarile glaciare de sub saua Custurii, pana in caldarea Lacului Zanoaga. Citeste tot articolul in Romania Libera.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *