Rezervatia Biosferei Delta Dunarii in pragul deteriorarii de catre turisti

                        Vegetatia Deltei are aspece variate. In anumite zone, vegetatia este atat de bogata incat apele apele apar ca ochiuri de oglinzi stralucind din vasta intindere de stuf sau printre zavoiaele razlete de salcie.

Vegetatia naturala  este sub dominatia elementelor acvatice, iar apele Deltei se bucura de-o flora submersa, plutitoare si amfibie, garlele si canalele sunt pazite de un cordon de salcii si nu in ultimul rand in acest mirific peisaj prinde contur stufarisul care acopera suprafete intinse pana la linia orizontulu, oprindu-se ca un perete verde…

Delta Dunarii prin frumusetea peisajelor sale constituie o importanta zona de interes turistic.Ea a fost declarata rezervatie naturala de interes. De frumusetea acestor imagini se vis se bucura in fiecare vara turistii, care visiteaza acest ochi de salbaticie. Cu totii sunt bine primiti si tratati cu frumusetea pasarilor in zbor sau  a pestilor sarind printre nuferi. Din pacate rasplata pe care o primesc vietuitoarele deltei nu este decat mizeria pe care o lasa turistii in urma… poluarea apei cu diverse cutii de suc sau de bere, ambalaje din plastic aruncate printre salcii, chiar locuri cenusii aparute in urma gratarelor de mititei.

Cum pot proteja locuitorii Deltei frumusetea si linistea de odinioara, daca turistii devin din ce in ce mai multi si din ce in ce mai needucati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *