Guvernul vrea sa evalueze rezervele geologice de ape subterane din toata tara

0
440
Cercetătorii australieni susţin că au găsit o metodă de a transforma apa în combustibil
Ape subterane

Guvernul intentioneaza sa deruleze in perioada 2013-2016 un program la nivel national de cercetare geologica a resurselor de ape subterane potabile si industriale, cu scopul utilizarii „rationale” a zacamintelor.

„Prezentul program vizeaza apele subterane potabile si industriale pentru activitatile de prospectiune, explorare, determinare si evidenta a resurselor”, se arata in anexa unui proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei.

Toate informatiile care vor fi obtinute in urma acestor cercetari vor fi puse la dispozitia Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, care va scoate perimetrele in care vor fi identificare resursele la licitatie in vederea concesionarii.

„Se are in vedere punerea in valoare prin lucrarile de cercetare a noi perimetre cu resurse potential valorificabil sustinand activitatea orientata spre folosirea rationala a resurselor minerale regenerabile si economisirea celor neregenerabile”, potrivit anexei.

Finantarea programului de cercetare geologica va fi asigurata atat de companiile care activeaza in acest sector, cat si de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.