Rezervele globale de petrol si gaze, in usoara crestere

0
266
Europa de Sud-Est spera ca explorarea gazului natural din Marea Neagra o va ajuta sa diminueze dependenta de gazul rusesc
Europa de Sud-Est spera ca explorarea gazului natural din Marea Neagra o va ajuta sa diminueze dependenta de gazul rusesc
Rezervele globale de petrol si gaze, in usoara crestere

Rezervele globale de petrol au crescut cu 1%, iar rezervele de gaze cu 4% in 2011, arata un studiu Ernst & Young. „Veniturile in industria de petrol si gaze au inregistrat o crestere de 27% in acelasi an. La baza acestei cresteri au stat cheltuielile mai mari cu 19% alocate explorarii si dezvoltarii in 2011”, arata studiul intitulat „Global oil and gas reserves”.

Documentul analizeaza explorarile si productia regionala si globala realizate de 75 de companii pe o perioada de 5 ani, intre 2007 si 2011.
Totalul global al cheltuielilor de capital realizate de companiile incluse in studiu a fost de 480,5 miliarde dolari in 2011, reprezentand o scadere de 3% fata de 2010. Cu toate aces-tea, companiile au facut investitii semnificative in identificarea de noi resurse si in dezvoltarea rezervelor existente, intensificand explorarea si crescand cheltuielile alocate la 384,2 miliarde dolari, cu 19% mai mult fata de 2010.

Rezervele globale de petrol au crescut in fiecare an al perioadei studiate (2007-2011) cu 1%. Productia globala de petrol a scazut cu 4%, in 2011, fiind afectata in special de declinul inregistrat in regiunile din Africa si Orientul Mijlociu, datorat in mare parte instabilitatii politice, precum si de declinul inregistrat in Europa, ca urmare a scaderii constante a investitiilor pe durata mai multor ani.

Rezervele globale de gaze naturale au crescut cu 4%, in 2011, inregistrand o majorare totala de 27%, in perioada de 5 ani cuprinsa de studiu. Productia de gaze naturale a crescut cu 4%, in 2011. Cele mai mari cresteri, atat la nivelul rezervelor, cat si la cel al productiei de gaze, au fost inregistrate, in 2011, in zona Asia-Pacific si SUA.

Cresterile de pret ale petrolului si gazelor naturale au dus la un avans de 27% al veniturilor realizate din activitatea de productie a companiilor incluse in studiu, inregistrand o valoare totala de 1.200 miliarde de dolari. Costurile de productie au cres-cut cu 31%, in 2011, datorita cresterii costurilor cu forta de munca si serviciile si cresterii cheltuielilor si taxelor de productie. Profitul inregis-trat dupa deducerea taxelor pe zona upstream la nivel global a crescut cu 29% fata de anul 2010, profitul inregistrat de companii in 2011, fiind de 319,9 miliarde dolari.
Rezultatele inregistrate in indus-tria de petrol si gaze in 2011 au fost mixte. Preturile au atins niveluri destul de ridicate, ceea ce a permis companiilor realizarea unor venituri in crestere, insa costul inflatiei a fost resimtit in segmentul upstream. In acest context, controlul costurilor si reducerea riscurilor au dobandit o importanta tot mai mare in eforturile facute de companii pentru a creste.

.

Studiul „Global oil and gas reserves” analizeaza, potrivit Agerpres, informatiile publicate de companiile din segmentul de petrol si gaze in rapoartele anuale depuse la Securities and Exchange Commission a SUA. Studiul include rezultatele din exploatare si productie (E&P) la nivel global si regional raportate de 75 de companii pe o perioada de 5 ani, din 2007 pana in 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.