RMGC confirma reducerea activitatii companiei, prin intrarea in somaj tehnic a 392 de angajati

RMGC confirm? reducerea activit??ii companiei, prin intrarea în ?omaj tehnic a 392 de angaja?i
RMGC confirma reducerea activitatii companiei, prin intrarea in somaj tehnic a 392 de angajati
RMGC confirma reducerea activitatii companiei, prin intrarea in somaj tehnic a 392 de angajati

Aproape 400 dintre cei 500 de angajati ai companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), printre care personal responsabil cu decolmatarea, punerea in valoare si conservarea retelei miniere Catalina Monulesti, au intrat, ieri, in somaj tehnic, potrivit Agerpres.

„RMGC confirma reducerea activitatii companiei, prin intrarea in somaj tehnic a 392 de angajati, ca urmare a intarzierilor repetate in procedura de evaluare si autorizare a proiectului minier de la Rosia Montana”, a declarat, ieri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al companiei, Catalin Hosu, adaugand ca sperantele sunt ca aceasta situatie sa fie temporara.

In urma cu cateva luni, primarul comunei Rosia Montana, Eugen Furdui, declara ca la RMGC lucreaza in jur de 500 de oameni, majoritatea din Rosia Montana si localitatile invecinate, angajati, cei mai multi, pe perioada determinata, respectiv pe cate trei luni.

In toamna anului trecut, mai multi angajati ai RMGC care lucrau la decolmatarea galeriei Catalina Monulesti, ale caror contracte expirau la sfarsitul lunii septembrie si care se temeau ca vor ramane fara loc de munca, s-au blocat timp de cateva zile in mina, solicitand aprobarea proiectului minier de la Rosia Montana.

Comisia parlamentara de resort a respins, pe 11 noiembrie, proiectul in forma venita de la Guvern. Potrivit raportului, proiectul de lege supus examinarii nu acopera in mod satisfacator toate cerintele complexe privind cadrul desfasurarii activitatii de exploatare a resurselor minerale in Romania. In consecinta, comisia a propus respingerea acestuia.
Rosia Min, exploatarea de stat de la Rosia Montana, a fost inchisa in 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *