RoEnergy Timisoara 2012: Banatul, in cursa pentru cel mai verde judet din Romania

0
406
Târgul Interna?ional RoEnergy se va desf??ura la Timi?oara în perioada 5-7 noiembrie 2013
Târgul Internaţional RoEnergy se va desfăşura la Timişoara în perioada 5-7 noiembrie 2013
RoEnergy Timisoara 2012: Banatul, in cursa pentru cel mai verde judet din Romania

Targul RoEnergy Timisoara, care se va desfasura in 28 – 30 noiembrie 2012, se anunta a fi un eveniment reper pentru energiile regenerabile din Romania, intr-un moment in care piata RES este marcata de taierea subventiilor din unele tari europene, concomitent cu anumite reconfigurari ale pietei autohtone. 

Argumente pro RoEnergy Timisoara

Solar fotovoltaic

Surse din piata releva o crestere brusca a interesului investitorilor fata de unele judete din vestul tarii, cu accent pe judetul Timis in mod special. Dupa inaugurarea unor parcuri fotovoltaice (Buzias de 1,2 MW , localitatea Lechinta – judetul Bistrita-Nasaud de 1,7 MW), o serie de alte proiecte, cu capacitati cuprinse intre sub 1 MW si 32 MW, se afla in diverse faze de implementare.

Potrivit unui raport Transelectrica, cea mai mare concentrare de proiecte fotovoltaice din Romania ( mai exact 36 de parcuri din totalul de 79, cate figureaza la nivel national, conform Transelectrica ) urmeaza sa se dezvolte in jumatatea vestica a tarii, cu epicentrul in judetul Timis.

Eolian

Aceeasi zona a Romaniei reorienteaza, se pare, companiile focusate pe energia eoliana. Semnale recente anunta o intensificare a proiectelor din eolian, dupa ce Dobrogea a atins o oarecare saturatie. In acest sector, tonul a fost dat de parcul eolian din Moldova Noua, de 48 MW. Pe de alta parte, anumite companii eoliene investesc deja in fotovoltaic.

Bioenergie

Banatul se remarca, cel putin in egala masura, si in ceea ce priveste bioenergia, gratie potentialului agricol si silvic, de exceptie. Deja o parte dintre fermieri au inceput sa-si implementeze proiecte pe biomasa si biogaz. Analistii apreciaza ca un procent relevant din profitul agricultorilor, obtinut in anii precedenti, poate fi canalizat cu succes spre obiective de producere a energiei in ferma.

Cogenerare

Semnale recente indica faptul ca intreprinderi economice si unitati de administratie publica din Timis analizeaza avantajele oferite prin cogenerare.

Eficienta energetica

Necesitatea tinerii sub control a costurilor de termoficare suscita interesul mediului privat si public, deopotriva.

Microhidroenergie

Hidroenergia este una din aplicatiile cele mai profitabile de energie regenerabila, fiind, asadar, de asteptat, o crestere a interesului inclusiv pe aceasta zona. Mai ales ca jumatatea vestica a tarii nu duce lipsa de potential hidro.

 

Asigurati-va compania, prin rezervarea unui stand la Targul RoEnergy

Cum puteti profita printre primii de oportunitatile pietei RES ? Cea mai simpla modalitate este participarea laRoEnergy – Targ International de Energie Regenerabila si Eficienta Energetica in Constructii, care se va desfasura la Timisoara, Pavilion Expovest, Calea Lugojului, numarul 7, in perioada 28 – 30 noiembrie 2012.

Conferinta Energia solara, din data de 28 noiembrie 2012, beneficiaza de participarea companiilor ELECTROGRUP( Bronz Sponsor) si a SRAC ( Sapphire Sponsor), care vor sustine prezentari.

Companii cu traditie din UE, cat si din Romania, si-au rezervat stand la eveniment pentru a putea fi in centrul atentiei. Manifestarea va cuprinde expozitie, conferinte, intalniri de afaceri, etc, pe temele solar / fotovoltaic, biomasa, biogaz, biocombustibili, energie eoliana, microhidroenergie, eficienta energetica.

Platforma RES, in sud-estul Europei

Pana in prezent Targul RoEnergy, ajuns la a III-a editie in Timisoara, a izbutit crearea unei autentice platforme RES, reusind sa aduca in Romania investitori din peste zece tari europene ( Italia, Germania, Franta, Cehia, Olanda, Finlanda, Bulgaria, Ungaria, etc ), SUA si Asia. Majoritatea expozantilor din strainatate au venit pentru prima data in Romania cu ocazia Targului RoEnergy.

Ca rezultat concret al participarilor la RoEnergy, companii straine si-au deschis puncte de lucru ori filiale locale in Romania, au stabilit noi relatii de afaceri ori isi comercializeaza produsele prin dealeri locali, contribuind astfel la infuzia de capital, know how si tehnologii moderne.

 

Mai multe informatii si oferte de pret se pot solicita, fara nici o obligatie, la [email protected].

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.