Roma: Proiect stiintific european de masurare a Terrei

0
294

terra.jpgProiectul va debuta miercuri la Roma si se va incheia tot aici, in luna septembrie a anului viitor, angrenand mai multe structuri de invatamant din Europa, romanii facand si ei parte din initiativa.

Studentii participanti la proiect vor efectua observatii, masuratori si cercetari istorice in patru domenii diferite: de la dimensiunea si forma pamantului pana la investigarea Meridianelor, atat cel de la Greenwich, cat si cel de la Monte Mario.

Unele masuratori vor fi efectuate in mod independent de catre scoli diferite cu determinarea stricta a coordonatelor locale (latitudine, longitudine si altitudine). Se vor folosi atat tehnicile si instrumentele vechi, cat si instrumentele moderne, cum ar fi GPS-ul. De asemenea, se vor face cercetari in fiecare tara implicata in proiect.

Totodata vor fi facute studii comparative referitoare la diferitele sisteme de masurare precum si referitoare la instrumentele de masurare de-a lungul secolelor. Se vor explora Micro si Macro Cosmosul, spatiul si timpul, cu ajutorul calendarelor si ceasurilor solare. Se vor face calcule in functie de viteza luminii, miscarea pendulului si a undelor.

Sursa: http://www.adevarul.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.