Romania a atras investitii de peste 4,4 miliarde de euro in sectorul energiilor regenerabile

0
430
Tarif mai mic pentru energia electric? produs? din surse regenerabile
Investitorii în energia regenerabilă continuă să ceară aprobări în ritm susţinut pentru noi proiecte
Romania a atras investitii de peste 4,4 miliarde de euro in sectorul energiilor regenerabile
Romania a atras investitii de peste 4,4 miliarde de euro in sectorul energiilor regenerabile

Investitiile in energia eoliana au atras cea mai mare parte a fondurilor. Se inregistreaza intarzieri in tipurile de energie regenerabila unde Romania are cel mai mare potential de dezvoltare.

Emil Calota, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), a anuntat joi, intr-o dezbatere de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, ca statul roman a reusit sa atraga pana acum 4,4 miliarde de euro in sectorul energiilor regenerabile. Conform lui Calota, angajamentele asumate fata de Uniunea European presupun ca Romania sa isi asigure in 2020 pe baza energiilor regenerabile aproximativ 24% din necesarul total de energie electrica.

Fostul primar al municipiului Ploiesti a explicat ca ne aflam foarte aproape de realizarea tintelor anului 2020. Boom-ul inregistrat in 2013 in producerea de energie regenerabila si scaderea consumului de energie electrica au fost indicati de oficialul roman ca fiind factorii determinanti.

„Cred ca ar fi interesant pentru strategii in energie sa se gandeasca la faptul ca Romania la nivelul anului 2013 – 2014 este foarte aproape de realizarea tintelor anului 2020 pentru energie verde nu neaparat pentru ca doar sectorul investitional a mers foarte bine, dar si pentru ca, din nefericire, consumul brut de energie electrica si consumul de energie in total au scazut pe de o parte din cauza recesiunii generale, iar pe de alta parte din cauza destructurarii economice la nivelul marilor consumatori din Romania”, a precizat Calota.

Potrivit Agerpres, oficialul roman a mai spus ca energia eoliana „a mers destul de bine”, dar avem intarzieri la „tehnologiile de biomasa, biogaz si geotermal, dar si hidro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.