Romania, cea mai interesanta tara pentru investitiile in domeniul energiilor regenerabile

0
365
Laborator de cercetare a energiilor regenerabile la Pitesti
Romania, cea mai interesanta tara pentru investitiile in domeniul energiilor regenerabile

Romania pare sa fie, in urmatorii doi ani, cea mai interesanta tara pentru investitiile in domeniul energiilor regenerabile, a declarat, miercuri, Nicoale Olariu, presedintele Asociatiei Patronale Surse Noi de Energie SunE, la deschiderea Targului International de Energie Regenerabila, Energie Conventionala, Echipamente si Tehnologii pentru Industria de Petrol si Gaze Naturale – EEE.

‘Energia este un subiect din ce in ce mai interesant care produce afaceri importante intre parteneri. Trebuie sa revitalizam acest sector deoarece Romania are potential mare. Astfel, prin firmele care expun la acest targ incercam sa dezvoltam noi directii de colaborare, evenimentul fiind, totodata, si locul in care se pot discuta proiecte concrete’, a spus Nicoale Olariu.

Cele peste 400 de companii, prezente in perioada 17-20 octombrie 2012, la Targul Tehnic International Bucuresti – TIB si Targul International de Energie Regenerabila, Energie Conventionala, Echipamente si Tehnologii pentru Industria de Petrol si Gaze Naturale – EEE vor transforma Centrul Expozitional Romexpo intr-un oras al tehnologiilor noi.

‘Este momentul reasezarilor in economia mondiala. Globalizarea este un fenomen care nu poate fi evitat, iar criza economica este o realitate. Nu exista solutii nationale pentru traversarea perioadei de criza si integrarea in procesul de globalizare si, de aceea, aceste targuri sustin eforturile sistemului cameral romanesc pentru dezvoltarea mediului autohton de afaceri’, a spus Sorin Dimitriu, vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Targul Tehnic International Bucuresti – TIB, reprezinta cel mai important eveniment de profil tehnic din Romania si reuneste 315 companii din 16 tari, pe o suprafata de expunere de peste 16.000 mp. In cadrul targului expun reprezentanti din domeniile inginerie mecanica si electrica, masini-unelte, echipamente hidraulice, metalurgie, electronica si automatizari, roboti industriali si, nu in ultimul rand, comunicatii, IT si software industrial.

La aceasta editie, in premiera pentru Romania, in vederea atragerii de investitii straine, targul va gazdui Salonul China Engineering & Technologies, la care vor participa peste 40 de companii interesate in realizarea de proiecte pe plan extern in domeniile infrastructurii, constructiilor si energiei. Cu aceasta ocazie, vor fi dezbatute noi oportunitati de colaborare privind extinderea relatiilor de afaceri dintre companiile chineze si mediul de afaceri din Romania.

Cea de-a doua editie a targului EEE prezinta cele mai recente noutati in materie de echipamente si tehnologii destinate gestionarii resurselor de energii regenerabile si conventionale, dar si pentru industria de petrol si gaze.

Evenimentul isi propune sa aduca in atentia autoritatilor publice, agentiilor de mediu, companiilor de profil, precum si institutelor de cercetare si expertilor, noi informatii privind sistemele revolutionare de exploatare si economisire a energiei conventionale si de regenerare a energiei provenita din surse naturale.

Pe durata acestor patru zile de desfasurare TIB si EEE, firmele participante vor transforma centrul expozitional intr-un imens oras al ingineriei viitorului in care tehnologiile, utilajele si echipamentele expuse vor oferi un adevarat spectacol al progresului industrial. In acelasi timp, in calitate de vizitator specialist veti beneficia nu numai de inovatie, ci si de informatie si networking, prin intermediul unui program de evenimente conexe special conceput pentru a veni in completarea programului de vizitare.

Programul de vizitare TIB si EEE 2012 va fi, in perioada 17 – 19 octombrie 2012, intre orele 10.00-18.00, iar in data de 20 octombrie 2012, intre orele 10.00-16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.