Scolile din judet sunt invitate sa se inscrie in Patrula de reciclare

0
596
Şcolile din judeţ sunt invitate să se înscrie în Patrula de reciclare
Scolile din judet sunt invitate sa se inscrie in Patrula de reciclare

Institutiile de invatamant din judetul Sibiu au, pentru prima oara, prilejul de a se alatura programului „Patrula de reciclare”, desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec, ce va incepe in 15 octombrie, a carui scop este de a promova colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Patrula de reciclare este un program educational de protectie a mediului initiat de Asociatia RoRec, centrat pe educarea in domeniul colectarii si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in unitatile de invatamant.

Prima editie extinsa a Patrulei de Reciclare s-a incheiat in luna iunie a acestui an. Peste 17.000 de copii si adolescenti din 206 scoli si gradinite din sapte judete au reusit sa colecteze, impreuna, peste 42.000 kilograme DEEE. Recordul este detinut de Scoala „George Emil Palade” din Ploiesti, care a strans 2.596,6 kg DEEE, cea mai mare cantitate colectata de o unitate de invatamant din tara.

Institutiile de invatamant din judetul Sibiu au, pentru prima oara, prilejul de a se alatura programului, care se va derula, in acest an scolar, in peste 20 de judete. Odata cu lansarea celei de-a doua editii nationale, la 15 octombrie, aproximativ 650 de unitati de invatamant si peste 23.000 de copii si adolescenti sunt asteptati sa se alature acestei miscari de voluntariat.

Astfel, in toate unitatile de invatamant participante, gradinite, scoli si licee, vor fi instalate kit-uri de colectare DEEE, compuse din trei containere de carton pentru colectarea aparatelor de mici dimensiuni, becurilor/neoanelor si bateriilor. Toti copiii inscrisi in program vor primi brosura programului, adaptata nivelului de varsta specific fiecarei categorii: prescolari, scolari si liceeni.

Si la aceasta editie organizatorii vor recunoaste performanta, oferind premii profesorilor coordonatori si Patrulelor care vor colecta cele mai mari cantitati de DEEE si vor propune cea mai inspirata mascota a programului.

Inscrierea in program se va putea realiza in perioada 15 octombrie – 9 noiembrie.

Metodologia de inscriere si regulamentul Patrulei de reciclare sunt disponibile ae http://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare si pagina facebook Patrula de reciclare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.