Romania, Elvetia si Indonezia, preocupate de deseurile periculoase

Romania, Elvetia si Indonezia, preocupate de deseurile periculoase

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, Excelenta Sa Livio Hurzeler, ambasadorul Elvetiei la Bucuresti si Excelenta Sa doamna Marianna Sutadi, ambasadorul Indoneziei la Bucuresti, s-au intalnit marti, 26 iulie, la sediul institutiei, in cadrul unei reuniuni trilaterale.
Cei trei oficiali au discutat despre sustinerea ratificarii Conventiei de la Basel privind Controlul Transportului Deseurilor Periculoase si Depozitarea acestora si initiativa celor doua state de a strange un numar cat mai mare de semnaturi in favoarea acestei conventii.
Ministrul László Borbély si-a exprimat preocuparea pentru domeniul deseurilor si a managementului acestora spunand ca „Romania a semnat inca de la inceput Conventia de la Basel si totodata suntem cu totul in favoarea acestei initiative. Uniunea Europeana are o atitudine pozitiva in ceea ce priveste conventia de la Basel, iar eu personal voi discuta cu ministrii Mediului din alte tari pentru a semna aceasta conventie”.
„Un aspect foarte dificil in ceea ce priveste implementarea Conventiei de la Basel va fi legat de controlul transporturilor si depozitarea deseurilor pe teritoriul tarilor aflate in curs de dezvoltare”, a subliniat ministrul László Borbély.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *