Romania va gazdui in prima parte a anului 2012, cea de-a unsprezecea reuniune a Conferintei Partilor la Conventia de la Ramsar asupra zonelor umede de importanta internationala.

Delta Dunarii

Potrivit Ministerului Mediului, decizia de a organiza aceasta reuniune in Romania a fost luata cu ocazia celei de-a zecea reuniuni a Conferintei Partilor, care a avut loc in perioada 28 octombrie – 4 noiembrie 2008, la Changwon, in Coreea de Sud.
Conferinta Partilor la Conventia de la Ramsar este organul in care cele 158 de state contractante stabilesc modalitatile de punere in aplicare a prevederilor acestui act international, deosebit de important in cadrul eforturilor de protejare a mediului la nivel mondial. La aceasta reuniune au participat aproximativ 2000 de persoane: reprezentanti ai statelor contractante, ai organizatiilor neguvernamentale de protectie a mediului.

Conventia de la Ramsar asupra zonelor umede de importanta internationala, la care Romania a aderat, reprezinta un instrument international destinat protejarii zonelor umede, in special a celor care constituie habitate pentru pasarile acvatice.
Romania are cinci zone umede incluse pe lista Ramsar si declarate ca zone umede de importanta internationala si anume: Delta Dunarii (foto MAE), Insula Mica a Brailei, Lunca Muresului, Lacul Techirghiol si Complexul piscicol Dumbravita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here