S-a dat startul pentru inlocuirea sistemelor de incalzire traditionale

Ministerul Mediului a dat startul la inlocuirea sistemelor de incalzire traditionale prin programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energia solara, energia geotermala si energia eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.
Panouri solare

Potrivit paginii web a Ministerului Mediului, incepand cu data de 3 noiembrie, pana pe data de 28 noiembrie, instalatorii care doresc sa participe la acest program pot depune documentele la Administratia Fondului de Mediu (AFM).

Cu aceasta ocazie, ministrul mediului, Attila Korodi a declarat: „sunt bucuros ca in ultimile saptamani programul nostru a suscitat un interes atat de mare in randul cetatenilor. Pe langa MMDD si AFM, chiar si institutiile de presa au fost asediate cu intrebari si solicitari de informatii din partea a mii de oameni. Pe langa acestia, foarte multi agenti economici si-au aratat interesul de a beneficia de aceste finantari, sau de a participa efectiv in program, ca instalatori. Acest lucru este tocmai ceea ce mi-am dorit, deoarece, pe langa beneficiul real pe care il aduce populatiei si mediului, acest program poate crea o piata competitiva pe sectorul energiilor regenerabile, o piata de care Romania are nevoie”.
In cazul operatorilor economici finantarea se acorda in proportie de 50%, insa nu mai mult de 250.000 lei pentru un sistem, cu exceptia celor din regiunea Bucuresti – Ilfov, pentru care finantarea se face in proportie de 40%, dar nu mai mult de 220.000 lei. In cazul unitatilor administrativ-teritoriale sau a institutiilor de invatamant, programul acorda o finantare de maxim 60%, in limita a 300.000 lei pentru un sistem.
Dupa data de 28 noiembrie, termenul limita pentru depunerea documentatiei, AFM are la dispozitie 15 zile pentru analiza si validarea dosarelor pentru anul 2009.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente