Romania isi va mari capacitatea energetica eoliana

Romania isi va mari capacitatea energetica eoliana

Punerea in valoare a resurselor energetice regenerabile presupune si utilizarea eficienta a puterii vanturilor din tara noastra, in special din Dobrogea. Romania isi va mari capacitatea energetica eoliana.

Potrivit publicatiei Recolta.eu: “Romania isi va mari capacitatea energetica eoliana in acest an, avand in vedere ca investitorii primesc stimulente din partea Uniunii Europene pentru investitii in industria reciclabila.
Pana la sfarsitul anului 2012, capacitatea instalata de energie eoliana din Romania va ajunge la 2100 megawati, dupa ce, anul trecut, aceasta fusese de aproximativ 1000 de megawati, a subliniat Ioan Lungu, care este totodata si presedinte al Asociatiei Furnizorilor de Energie din Romania.
Lungu a precizat ca, in prezent, aceasta tara de la Marea Neagra deine o capacitate energetica eoliana instalata de 1541 megawati(…) avand in vedere actuala infrastructura si capacitatea deja depozitata, Romania poate gazdui o capacitate instalata de energie eoliana de aproximativ 3500 megawati(…)”

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente