Romania, pasibila de sanctiuni ale UE in privinta deseurilor

Maramure?ul a primit und? verde pentru finan?area proiectului „Sistem de Management Integrat al De?eurilor”
Romania, pasibila de sanctiuni ale UE in privinta deseurilor
Romania, pasibila de sanctiuni ale UE in privinta deseurilor

Romania are probleme in indeplinirea angajamentelor fata de Uniunea Europeana in ceea ce priveste deseurile, a declarat, la Drobeta-Turnu Severin, ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a avertizat firmele implicate la nivel national in executia unor lucrari prevazute in proiectele finantate prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu, ca se va trece la penalitati in cazul nerespectarii termenelor.
„Daca nu se tin de graficul de lucrari, vor avea sanctiuni de suferit din partea autoritatii de management, din partea Comisiei Europene, de nerespectare a lucrarilor si sunt hotarata sa actionez. Acum, in aceasta perioada, nu exista niciun fel de motiv care se poate invoca. Sunt bani in cont, avem nevoie lunar de un minim de facturi de 200 de milioane de euro, ori este inexplicabil sa avem in momentul de fata un nivel al facturilor sub 50 de milioane de euro pe timpul verii”, a declarat aceasta.
Rovana Pumb a adaugat se tergiverseaza prezentarea documentelor contabile prejudiciind astfel, absorbtia de fonduri obtinute de la Uniunea Europeana.
”Lunar noi ar trebui, conform conventiilor, sa decontam dupa grafice facturi in valoare de 200 milioane euro. Din pacate platim doar 50 milioane euro. Reprezentatii firmelor respective tergiverseaza nejustificat inaintarea documentelor contabile”, a atras atentia ministrul Mediului.

Rovana Plumb a subliniat ca, pana in 2017, tara noastra va trebui sa aiba un sistem modern de management al deseurilor in 30 de judete.

Ministrul mediului a semnat, joi, la Drobeta-Turnu Severin, contractul de finantare a gestionarii deseurilor solide in judetul Mehedinti, care le va transforma in fertilizatori necesari in agricultura.

Contractul are o valoare de 28 de milioane de euro, a transmis corespondentul RRA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *