Romania, premiata de UE pentru reciclarea deseurilor

Romania, premiata de UE pentru reciclarea deseurilor
Romania, premiata de UE pentru reciclarea deseurilor

Romania a castigat unul dintre premiile internationale in domeniul reprezentarii artistice a domeniului reciclarii deseurilor, acordat recent de Agentia Europeana de Mediu (AEM), potrivit site-ului oficial al institutiei.

Astfel, Sebastian Loghin a fost desemnat castigator de catre juriul de specialitate pentru realizarea materialului video intitulat “Recycle’, in care se transmite un mesaj pertinent privind problemele cu care omenirea se confrunta in domeniul gestiunii deseurilor.

In cadrul competitiei “Waste?smART”, demarata de AEM, s-au inscris peste 200 de proiecte din 29 de tari, iar cei cinci castigatori desemnati au realizat materiale artistice in format video, foto sau desene avand ca subiect deseurile.

Din lista initiala au fost preselectati 13 competitori, acestia fiind jurizati de un grup de experti in comunicare din intreaga Europa. Au fost desemnati invingatorii la cele trei categorii impuse – “Photography”, “Videos” si “Cartoons”.

Pe de alta parte, peste 1.800 de persoane din Europa au votat proiectul preferat prin intermediul site-ului oficial al competitiei.

Lista castigarilor ii cuprinde pe: Stephen Mynhardt (Irlanda) – la categoria “Cartoon” cu proiectul “Collective responsibility”, Stipe Surac (Croatia) – categoria “Photo”, Konstantinos Pappas (Grecia) – cu animatia “The Aim”, Sebastian Loghin (Romania) – cu filmul de scurt metraj “Recycle”, Irene Sanfiel (Spania) – pentru fotografia intitulata “The waste coast”.

Toti cei cei cinci castigatori vor primi cate un premiu in valoare de 500 de euro.

Totodata, finalistii vor fi promovati pe intreaga durata a anului 2014 in publicatiile AEM si vor participa la diverse evenimente de profil pe tema deseurilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente