Romania si Bulgaria analizeaza posibilitatea construirii unei noi hidrocentrale pe Dunare

Romania si Bulgaria analizeaza posibilitatea construirii unei noi hidrocentrale pe Dunare
Romania si Bulgaria analizeaza posibilitatea construirii unei noi hidrocentrale pe Dunare

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat, joi, ca Romania si Bulgaria analizeaza posibilitatea construirii unei noi hidrocentrale pe Dunare.

„Am discutat despre perspectivele finalizarii pana in decembrie anul acesta a interconectorului de gaz Giurgiu-Ruse, un proiect extrem de important si, de asemenea, analizam, ambele parti, posibilitatea construirii unei noi hidrocentrale pe Dunare“, a spus Corlatean intr-o conferinta de presa, dupa intalnirea cu ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria, Kristian Vigenin.

Ministrul a precizat ca unul dintre punctele importante privind realizarea hidrocentralei pe Dunare vizeaza identificarea surselor de finantare.
„Proiectul unei posibile noi hidrocentrale pe Dunare este subiect al examinarii si evaluarii de ambele parti, de catre autoritatile competente. Unul dintre punctele importante este pentru identificarea surselor de finantare si sunt demersuri, sunt contacte pentru a identifica surse de finantare pentru un astfel de proiect. Ceea ce la acest stadiu este important de subliniat este deschiderea si interesul ambelor parti pentru a realiza in proiect o noua hidrocentrala pe Dunare“, a spus Corlatean.

El a indicat ca in cadrul intrevederii cu Kristian Vigenin s-a convenit ca grupul de lucru pe teme economice, energie sa aiba o noua sesiune in prima parte a toamnei acestui an.

La randul sau, Kristian Vigenin a aratat ca Bulgaria sustine ideea unei noi hidrocentrale pe Dunare, punctand ca in acest caz nu se va face un compromis vizavi de respectarea cerintelor ecologice.

„Este o idee pe care noi o sustinem. In viitor se vor face analize pentru ca o asemenea hidrocentrala ar fi foarte bine venita pentru sistemele energetice ale celor doua state, bineinteles ca nu se poate intampla impotriva cerintelor ecologice. Acolo nu va fi in niciun caz un compromis“, a subliniat ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente