In pamantul Romaniei sunt ingropate diamante negre. Asa li se spune trufelor, ciuperci subterane, rare si foarte scumpe, care se vand cu mii de euro pe piata occidentala.
O echipa „Romania, te iubesc!” a incercat sa afle unde ajung trufele noastre si de ce nu se gasesc inca in restaurantele din Paris.
Trufele sunt mancarea zeilor si a elitelor pamantene. In gastronomie, ocupa locul detinut de diamante in industria accesoriilor de lux, de regine absolute. Si, pentru ca sunt foarte rare, costa. Doar cateva tari din lume se pot mandri ca au in padurile lor aceste ciuperci extraordinare.
Desi foarte putini stiu, Romania e una dintre ele. Si ca in orice afacere cu bani buni, au aparut rapid amatorii de tunuri si afacerile risca sa moara in Romania inainte de a se fi lansat cu adevarat.
Mergem si la Paris, ca sa aflam de ce sunt atat de cautate aceste trufe. Desi suntem unii dintre cei mai mari producatori din Europa, ale noastre ajung foarte greu pe mesele din restaurantele lumii.
Oamenii din zonele in care trufele cresc habar n-au ca la cativa metri de ei se gaseste una dintre cele mai scumpe mirodenii din lume.
Sursa: Stirile PRO TV