Romanii, invitati la un gratar curat

Organizatia MaiMultVerde, alaturi de producatorul de bere GoldenBrau, au continuat in weekend proiectul „Gratar Curat 2010” in Bucuresti, printr-o actiune de constientizare a picnicarilor si curatenie a padurii Snagov, in zona Complex Astoria, anunta un comunicat de presa.gratar mai curat

Astfel, 20 de voluntari MaiMultVerde au transmis participantilor la picnic mesajul „Un gratar bun este un gratar curat” si au strans peste 200 de saci de gunoi. In paralel, au mai avut loc doua actiuni de informare desfasurate de voluntari in Hunedoara, Lacul Cincis, si in Valcea, Baraj Nord.

Proiectul „Gratar curat 2010”, care va dura 10 saptamani, isi propune sa informeze si responsabilizeze participantii la picnic despre importanta pastrarii curateniei in aceste zone naturale de petrecere a timpului liber.

Programul a inceput pe 29 mai, la Valea Valsanului, in judetul Arges, unde voluntarii au adunat peste 2.000 de kilograme de gunoaie si a continuat in weekendul trecut.In cele doua actiuni, cantitatea de gunoaie adunate a ajuns la cinci tone, cea mai mare partea fiind reprezentata de ambalaje din plastic. Sacii cu gunoaie adunate de voluntari au fost ridicati de firmele locale de salubritate.

Proiectul va continua in Cluj, Padurea Faget, apoi in judetele Valcea (Baraj Nord), Hunedoara (lacul Cincis), Constanta (Murfatlar, popas Fantanita), Gorj (Cheile Sohodolului) si in Bucuresti, padurea Pustnicu, in fiecare sfarsit de saptamana pana in 31 iulie.

La fiecare actiune vor participa voluntari MaiMultVerde si reprezentanti Golden Brau care vor imparti saci participantilor la picnic, le vor explica importanta pastrarii curateniei in zonele naturale si vor aduna gunoaiele. In zonele unde acest lucru e posibil, prin parteneriate cu autoritatile locale se vor colecta selectiv deseurile colectate: plastic, hartie si sticla, ulterior acestea fiind valorificate de firmele de salubrizare locale.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *