Românii produc de dou? ori mai mult gunoi decât media la nivel european
Românii produc de două ori mai mult gunoi decât media la nivel european
Romanii produc de doua ori mai mult gunoi decat media la nivel european
Romanii produc de doua ori mai mult gunoi decat media la nivel european

Anual, cantitatea totala de deseuri generate la nivelul Romaniei este de 10,2 tone de persoana, peste dublul mediei UE. Doar cinci alte tari au produs mai multe deseuri pe cap de locuitor in UE in anul 2010: Bulgaria, Luxemburg, Finlanda, Estonia si Suedi a. La nivel mondial, sub un sfert din alimentele nevalorificate in prezent in Europa si SUA ar fi suficiente pentru a hrani 805 de milioane de persoane care sufera de foamete cronica

Risipa alimentara constituie o problema serioasa, media la nivel de gospodarie in vestul Europei, fiind de aproximativ 25% din totalul alimentelor cumparate. Aceasta risipa se traduce prin irosirea resurselor naturale utilizate pentru productia alimentelor respective, precum apa, energie, sol. Se estimeaza ca, la nivel mondial, sub un sfert din alimentele nevalorificate in prezent in Europa si SUA ar fi suficiente pentru a hrani 805 de milioane de persoane care sufera de foamete cronica. In acest context, 96 % dintre europeni considera ca este important ca Europa sa isi utilizeze resursele mai eficient.

Pentru a sprijini eforturile de reducere a risipei alimentare, Comisia Europeana organizeaza din 2009, Saptamana Europeana pentru Reducerea De seurilor (EWWR), care anul acesta are loc in perioada 22-30 noiembrie. Axata in special pe deseurile alimentare, initiativa va inlesni autoritatilor publice, entitatilor private, scolilor si cetatenilor aflati in cautarea unui trai mai ecologic si mai inteligent, derularea a peste 9 000 de actiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here