Romgaz a descoperit un nou zacamant

SNGN Romgaz SA a descoperit un nou zacamant de gaze naturale, cu un potential de 200.000 mc/zi, potrivit datele preliminare ale companiei.

Locatia zacamantului este undeva in apropierea municipiului Roman, acolo unde a fost decoperit cu ajutorul unei sonde de explorare, iar in prezent se aflta intr-un program de testare.

“Acest rezultat este o consecinta a intensului program de explorare initiat de Romgaz in anul 2006, program ce se desfasoara pe cele opt perimetre de explorare si care a condus in ultimul an la descoperirea zacamintelor de la Baia , Mircesti, Davideni, Mecea, Movila, Varvata si Icland”, a declarat directorul general al Romgaz, Francisc Toth.

Romgaz SA este cel mai important producator si furnizor de gaze naturale din Romania, avand o cota de furnizare pe piata interna de gaze de 41.2%.

Actionarul majoritar al societatii care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale este Statul Roman, prin Ministerul Economiei si Finantelor.

In anul 2007 productia Romgaz a fost de peste cinci miliarde mc de gaz metan, iar bugetul de investitii pe anul 2008 este de un miliard de lei.

Sursa: Romgaz

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente