Romsilva a recoltat circa 4.900 tone de fructe de padure, cu 27,4% mai putin decat estima initial

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva a recoltat, pana in prezent, circa 4.900 tone de fructe de padure, cu 27,4% mai putin decat isi propusese pentru aceasta campanie, respectiv 6.750 tone, potrivit datelor furnizate Agentiei NewsIn de catre Regie.zmeura

Printre principalele fructe pe care Romsilva le recolteaza se numara afinele negre si rosii, zmeura, murele, catina si macesele.

“Campania de recoltare a fructelor de padure derulata de Romsilva nu este inca finalizata, insa cert este faptul ca in anul 2009, comparativ cu 2008, realizarile obtinute din valorificarea fructelor de padure vor fi mai mici, pe de o parte datorita cererii si preturilor externe, care au fost inferioare anului trecut. Pe de alta parte, alta cauza o reprezinta conditiilor meteorologice, care nu au permis derularea unei campanii in conditii normale, pentru multe directii silvice”, se arata in datele Regie

In anul 2008 cantitatea de fructe de padure valorificata a fost de circa 5.000 tone.

De asemenea, potrivit datelor funizate recent agentiei NewsIn, RNP Romsilva a recoltat in primele opt luni din acest an 1.850 tone de fructe de padure, in scadere cu 7,5% comparativ cu perioada similara din anul 2008. In primele opt luni din 2008, cantitatea de fructe de padure recoltata a fost de circa 2.000 tone. Astfel, in intervalul ianuarie-august 2009, Romsilva a strans 496 tone afine, 597 tone zmeura, 491 tone catina, 95 tone mure, 59 tone porumbe si 112 din alte specii de fructe, printre care coacaze, corcoduse, macese.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva are ca scop gospodarirea durabila si unitara, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publica a statului, in vederea cresterii contributiei padurilor la imbunatatirea conditiilor de mediu si la asigurarea economiei nationale cu lemn, cu alte produse ale padurii si cu servicii specifice silvice.

De asemenea, RNP coordoneaza si implementeaza programul national de ameliorare genetica a cabalinelor, promovarea pe plan national si international a exemplarelor de cabaline valoroase din hergheliile Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva prin organizarea de competitii sportive, targuri si expozitii, precum si exercitarea atributiilor de autoritate hipica nationala.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente