Romsilva va derula in cinci arii naturale protejate, printre care si Parcul Natural “Muntii Maramuresului”, un proiect in valoare de 970.000 de dolari

0
424
Acord româno-german pentru implementarea de proiecte pilot, în România, în domeniul protecției mediului
Romsilva va derula in cinci arii naturale protejate, printre care si Parcul Natural “Muntii Maramuresului”, un proiect in valoare de 970.000 de dolari

Romsilva va derula in cinci arii naturale protejate, printre care si Parcul Natural “Muntii Maramuresului”, un proiect in valoare de 970.000 de dolari. Banii vin de la Fondul Global de Mediu si prevede o administrare eficienta a celor 28 de parcuri nationale si naturale din Romania.

In Parcul Natural “Muntii Maramuresului” si alte patru arii naturale protejate din Carpati se va derula, pana in 2013, un proiect in valoare de aproape un milion de dolari. Proiectul, care este finantat din Fondul Global de Mediu prin Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, prevede realizarea administrarii eficiente a ariilor naturale protejate, prin crearea unor strategii de finantare si planuri de afaceri.

Programul va fi derulat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si estimeaza ca sistemul de arii protejate din Romania poate genera venituri de 68 de milioane de euro din turism si activitati recreationale sau alte utilizari ale terenurilor si resurselor. In Romania exista 28 de arii protejate (parcuri nationale si naturale), 22 din acestea fiind in administrarea statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.