Rosia Montana ar putea fi distrusa de o noua lege

 Rosia Montana ar putea fi distrusa de o noua lege
Rosia Montana ar putea fi distrusa de o noua lege

Zeci de persoane au participat, in data de 22 mai, la o demonstratie la Palatul Parlamentului, impotriva propunerii legislative de modificare a Legii Minelor. Legea ar permite companiilor miniere cu licente de exploatare sa exproprieze terenurile si casele romanilor. Demonstratia a avut loc in timpul sedintei Comisiei pentru Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor, pe ordinea de zi aflandu-se si propunerea de lege.

“Comisia pentru Industrii ingroapa dreptul la proprietate”, “Aici, 30 de politicieni expropriaza 21 de milioane de romani” si “Comisia pentru Industrii ingroapa dreptul la proprietate” au fost principalele mesaje transmise de manifestantii care au depus o coroana funerara la intrarea in Parlament. Protestatarii au solicitat sa participe la sedinta publica a Comisiei, insa accesul le-a fost refuzat, iar jandarmii institutiei au incercat sa ii indeparteze de pe spatiul public.

Activistii au adus cu ei si cele 150.000 de semnaturi stranse in cadrul Campaniei Salvati Rosia Montana impotriva modificarii Legii Minelor. Mesajul trage un semnal de alarma asupra asediului fara precedent la care sunt supuse drepturile cetatenilor, in special cel la proprietate, prin presiunea companiilor miniere in complicitate cu autoritatile romane.

In data de 16 mai 2013, Comisia pentru Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor a reluat seria dezbaterilor privind modificarea Legii Minelor nr. 85/2003, propusa de senatorii Toni Grebla (PSD) si Ion Ruset (PNL). Prin articolele sale, propunerea legislativa Pl-x 549/2009 contine o serie de prevederi care incalca grav dreptul cetatenilor la proprietate privata, Constitutia, tratate si conventii internationale ratificate de Romania, precum si norme elementare de tehnica legislativa, se arata pe site-ul oficial Rosia Montana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,352FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente