Rosia Montana: Lavinia Sandru vrea referendum

Rosia Montana: Lavinia Sandru vrea referendum

Presedintele PIN Lavinia Sandru saluta fuziunea dintre Partidul Ecologist si Partidul Verde si spera ca impreuna sa propuna un referendum prin care romanii sa isi exprime parerea cu privire la proiectul Rosia Montana.

Presedintele PIN solicita, in acelasi timp, ca cele doua partide sa se dezica public de sustinerea exploatarii cu cianuri de la Rosia Montana, se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

„E mai mult decat necesar, in acest moment, ca liderii celor doua formatiuni, care urmeaza sa fuzioneze, sa precizeze clar care este atitudinea pe care o adopta in cazul Rosia Montana, avand in vedere ca din iesirile publice ale diversilor reprezentanti ale celor doua partide a reiesit sustinerea pentru exploatarea cu cianuri a zonei, lucru care contravine flagrant cu toate principiile, dezideratele si politicile specifice oricarui partid ecologist.

Asadar, mi-as dori ca formatiunile implicate sa se dezica de aceasta pozitie pentru ca doar asa PIN, cel mai mare partid ecologist din Romania, poate gasi calea dialogului cu noua miscare ecologista”, a declarat presedintele PIN.

Lavinia Sandru asteapta sustinerea noii formatiuni politice pentru a demara un referendum pe subiectul Rosiei Montane.

„De asemenea, astept sustinerea acestor formatiuni pentru initiativa PIN de a demara un referendum prin care sa putem afla ce cred romanii despre proiectul Rosia Montana”, a conchis Sandru.

Partidul Verde fuzioneaza cu Partidul Ecologist Roman

Partidul Verde (PV) si Partidul Ecologist Roman (PER) vor fuziona, formand o noua alianta PV-PER.

Presedintele executiv al Partidului Verde, Mugur Mihaescu, si presedintele executiv al Partidului Ecologist Roman, Razvan Ioan Paunescu, vor semna protocolul de fuziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *