Rosia Montana si gazele de sist, pe buletinele de vot

0
330
Documentar despre exploatarea gazelor de sist, la Teatru Fix din Iasi
Rosia Montana si gazele de sist, pe buletinele de vot

ALEGERI PARLAMENTARE SI REFERENDUM: La 9 decembrie, romanii din unele judete ale tarii voteaza in cadrul unui REFERENDUM pentru sau impotriva unor proiecte majore si controversate – exploatarea aurului de la Rosia Montana si a gazelor de sist pe litoralul romanesc.

Referendumul local privind proiectul minier de la Rosia Montana costa 300.000 lei

Referendum 9 decembrie in Alba: DA sau NU pentru Rosia Montana

Alegatorii din 35 de orase si comune din Alba vor vota daca sunt sau nu de acord cu repornirea mineritului in Apuseni si, implicit, cu proiectul Rosia Montana. Consiliul Judetean Alba va infiinta, pentru acest referendum, 148 de sectii de votare, DIFERITE de sectii de votare de la alegerile parlamentare. Cetatenii cu drept de vot din aceste zone vor trebui sa raspunda cu „Da” sau „Nu” la intrebarea „Sunteti de acord cu repornirea mineritului in zona Muntilor Apuseni si a exploatarii de la Rosia Montana?”.

Votarea va avea loc in data de 9 decembrie, va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 23.00.

Referendum 9 decembrie la Mangalia: DA sau NU pentru gazele de sist

Locuitorii municipiului Mangalia sunt chemati la un referendum privind exploatarea gazelor de sist in sudul litoralului. Votul in cadrul acestui referendum este programat in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, pe 9 decembrie.

Potrivit hotararii Consiliului Local, cu ocazia referendumului, cetatenii sunt chemati sa se pronunte cu „DA” sau „NU” la intrebarea: „Sunteti de acord cu riscul de afectare a panzei freatice si a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, in urma exploatarii gazelor de sist din sudul litoralului?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.