Rosiile ajuta la mentinerea greutatii

Tomatele contin in compozitia lor anumite substante care inhiba pofta de mancare, releva o cercetare recenta

Uita de dietele drastice si de exercitiile fizice care iti dau dureri musculare, este sfatul cercetatorilor de la Universitatea Reading.

Specialistii spun ca rosia este ingredientul-minune mai ales cand dorim sa ne mentinem silueta sau vrem sa scapam de cel mult doua trei kilograme intr-o luna. Acesta este rezultatul unei cercetari desfasurate in doua etape. In prima faza, expertii au facut analize de laborator pe aceasta leguma si au constatat ca rosia contine anumite substante care inhiba pofta de mancare. In cea de-a doua etapa, specialistii au monitorizat pe o perioada de doua luni un grup de 30 de femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, care aveau o greutate normala pentru inaltimea lor. Subiectilor nu li s-a pus vreo limita sau interdictie la mancare, acestia puteau manca orice si oricand, singura conditie fiind ca la fiecare masa sa adauge si o tomata.

Alimentatia aleasa de participante la studiu a fost una bogata in carbohidrati, grasimi de origine animala sau lactate grase. Echipa de cercetatori a constatat ca atunci cand femeile alegeau sa isi faca un sandvici, in compozitia caruia adaugau si cateva felii de rosii, acestea nu il puteau manca pe tot.

Mai mult, atat in timpul monitorizarii, cat si la final, femeile au fost cantarite pentru a vedea cum evolueaza greutatea lor. Rezultatele au aratat ca in 90 la suta dintre cazuri greutatea a fost una constanta pe tot parcursul cercetarii, indiferent de ce alegeau sa manance.

„Acesta a fost un studiu pe un esantion restrans si inca nu putem spune ca tomata este ingredientul crucial in dietele de slabire. Satisfactia de pana acum este ca am obtinut rezultatele dorite”, spune dr. Julie Lovegrove, coordonatorul cercetarii.

Datorita continutului de apa, adica de aproximativ 94 la suta, tomatele sunt sarace in calorii, dar bogate in vitaminele A si C, potasiu si fibre. In plus, aceasta leguma contine si o substanta denumita „lycopene”, care da tomatelor culoarea rosie, substanta care ar putea ajuta la prevenirea cancerului de san si de prostata, precum si a bolilor de inima.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *