Rovana Plumb: Voi reanaliza situatia de la Rosia Montana, iar o decizie va fi luata de catre Guvern

Ministrul desemnat al Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a declarat luni, la finalul audierii in comisiile de specialitate reunite al Parlamentului, ca o decizie privind proiectul minier de la Rosia Montana va fi luata la nivelul Guvernului si, imediat ce primeste investitura Parlamentului si va ajunge la minister, va reanaliza situatia.

“Am vorbit foarte mult de ceea ce trebuie sa faca un ministru si am vorbit mai putin despre ceea ce inseamna proceduri si reguli. In momentul in care voi primi votul de investitura, si sper sa-l primesc in aceasta seara, si voi ajunge la minister voi reanaliza situatia de la Rosia Montana. In momentul acesta, nu stim decit despre dezbaterile publice care au avut loc. Vreau sa va spun foarte clar ca decizia in ceea ce priveste proiectul Rosia Montana va fi o decizie a Guvernului. Prioritatile in domeniul mediului sunt prioritatile stabilite de catre cetateni, de nevoile Romaniei, de respectarea principiului pentru un mediu sanatos.Vom discuta despre Rosia Montana in momentul in care voi ajunge si voi vedea care este situatia exacta in cadrul ministerului”, a afirmat Plumb.

Tot pe subiectul Rosia Montana, ministrul desemnat al Mediului si Padurilor a mentionat, luni, in cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate, ca valorificarea resurselor minerale trebuie sa se faca pe baza unor principii europene, a dezvoltarii durabile si in interes national.

“Asa cum am precizat si in programul de guvernare, cind vorbim despre Rosia Montana vorbim despre aurul care exista in pamintul Romaniei, nu despre o companie. Valorificarea resurselor minerale trebuie facuta pe principii europene, pe principiile dezvoltarii durabile si in interes national si in interesul cetatenilor. Subiectul Rosia Montana va face obiectul unor discutii transparente cu societatea civila. Va fi o gestionare in interesul national. Eu cred ca fiecaruia dintre noi le pasa de ceea ce ce va intimpla cu copiii nostri si cu nepotii nostri in viitor”, a subliniat Rovana Plumb.

Ministrul desemnat al Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor pentru preluarea portofoliului MMP.

Validarea a avut loc cu 40 de voturi pentru, opt impotriva si sase abtineri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente