“Rusnano” si “Renova” au lansat in Rusia prima linie de productie a panourilor solare, investitiile fiind de 20 de miliarde de ruble

"Rusnano" si "Renova" au lansat in Rusia prima linie de productie a panourilor solare, investitiile fiind de 20 de miliarde de ruble
“Rusnano” si “Renova” au lansat in Rusia prima linie de productie a panourilor solare, investitiile fiind de 20 de miliarde de ruble

Intreprinderea comuna al grupului de companii “Renova” si RUSNANO – compania “Hevel” a lansat in functiune comerciala prima in Rusia uzina pentru producerea modulelor solare.

La ceremonia de deschidere au participat prim-ministrul Dmitriy Medvedev, seful Republicii Ciuvasa Mihail Ignatiev, Presedintele al Consiliului de Administratie al companiilor “Renova”, Viktor Vekselberg, presedintele al consiliului de administratie a companiei “Regatul Unit “RUSNANO” – Anatolii Chiubais.

Compania a implementat tehnologia pelicolei subtire in producerea modulelor solare prin utilizarea metodei de pulverizare a nanostraturilor, ce permite de a reduce pana la 200 de ori utilizarea siliciului – materiei prime de baza, aplicate in domeniul energiei solare. Panourile solare, produse in Novocheboksarsk, sunt capabile sa genereze energie electrica chiar si pe vreme posomorata, ce este deosebit de important pentru conditiile climatice ale Rusiei.

Produsele companiei “Hevel” vor fi utilizate, in principal, la constructia centralelor electrice solare pentru a furniza cu energie locuitorii zonelor indepartate. Compania planifica de a construi o CES cu o capacitate totala de peste 500 mW pana la sfarsitul anului 2020. Deja e data in exploatare centrala solara Kos-Agaci din Republica Altai, se desfasoara activitati privind proiectarea si constructia CES in Republica Buriatia si Baskortostan, in regiunile Orenburg si Saratov, precum si in alte regiuni ale Rusiei.

Pentru a efectua propriile sale cercetari de dezvoltare in domeniul energiei solare compania “Hevel”, in colaborare cu Institutul Fizico-Tehnic num. A.F Ioffe si cu sprijinul Fondului “Skolkovo”, a creat Centrul de Stiinta si Tehnologie – unica organizatie de cercetare specializata in domeniu din Rusia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente