S-a lansat prima turbina eoliana plutitoare

Prima turbina eoliana plutitoare din lume a fost lansata pe mare saptamana aceasta, potrivit BBC News. Noua tehnologie, denumita “Hywind”, va fi amplasata in apropierea coastei norvegiene.

“Tehnologia ar putea duce la dezvoltarea unor ferme eoliene localizate la mile distanta de coasta, departe de zonele in care turbinele ar putea provoca pagube”, a spus Alexandra Beck Gjorv, reprezentant al companiei petroliere Statoil.

De beneficiile noii tehnologii s-ar putea bucura cei care realizeaza operatiuni militare navale si reprezentantii industriei transportului maritim, ai pescuitului si ai turismului. “Amplasarea turbinelor eoliene in largul marii prezinta noi oportunitati.

Vantul este mai puternic, iar regiunile in care pot fi plasate fermele sunt mult mai intinse”, a mai spus Beck Gjorv.

Ea a adaugat ca turbinele eoliene plutitoare vor fi conectate prin cabluri la reteaua principala de electricitate. Cu cat cablurile vor fi mai lungi, cu atat proiectul va fi mai scump. Prin urmare, distanta pana la care vor putea fi amplasate eolienele nu va fi nelimitata.

Turbina eoliana “Hywind”, de 2,3 megawati, a fost construita de Siemens. Aceasta combina tehnologiile industriei eoliene cu cele din sectorul gazului si al petrolului.

Turbina va fi testata timp de doi ani in apropierea coastei norvegiene. Alexandra Beck Gjorv a mai declarat ca asemenea ferme vor fi, ulterior, amplasate pe costele Statelor Unite ale Americii si pe cele ale Peninsulei Iberice, precum si pe costele norvegiene sau ale Marii Britanii.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente