Sa bem cafea organica!

Cafeaua organica, denumita si „cafea eco” este cultivata fara folosirea pesticidelor si a ingrasamintelor chimice. De asemenea, ea trebuie procesata in conditii ecologice pentru a putea fi certificata drept cafea organica.
cafea eco
Intr-o cultura obsedata de alimentele ce nu respecta normele de protectie a mediului, iubitorii de cafea pot privi cu scepticism acet tip de cafea, considerand ca este fie prea scumpa, fie prea greu de gasit.

Astfel, continuam sa consumam cafea non-organica ajutand companiile producatoare sa obtina profituri neasteptate din vanzarea acesteia. Companiile nici nu vor sa auda de schimbarea modului de crestere si producere a cafelei deoarece veniturile pe care le obtin din cafeaua non-organica sunt mai mult decat suficiente, iar cererea pentru cafea organica este foarte mica sau, in unele zone, chiar inexistenta.

De aceea este important ca noi, consumatorii, dar si companiile, sa incercam sa ne indreptam mai mult atentia asupra cafelei organice. Fiind cultivata fara folosirea pesticidelor, aceasta cafea este foarte sanatoasa, atat pentru noi cat si pentru mediu. Solul si aerul sunt astfel protejate, iar sanatatea noastra este si ea aparata.

O mare parte din cafeaua organica ce se gaseste acum pe piata este produsa in Africa, acolo unde solul contine foarte multi compusi vulcanici, acest lucru ajutand la crearea celei mai bune cafele din lume, bogata in antioxidanti (nutrienti esentiali pentru dezvoltarea unui sistem imunitar sanatos) si cu aroma mult mai puternica.

Mai mult, cofeina din cafeaua organica este mult mai puternica decat cea din cafeaua non-organica. Efectul unei cesti de cafea organice este acelasi cu efectul a patru cesti de cafea non-organica, referindu-ne, cel putin, la cantitatea de energie pe care organismul tau o primeste. Un alt aspect la fel de interesant este acela legat de pierderea kilogramelor in plus. Cafeaua organica iti poate fi un aliat in lupta cu kilogramele deoarece cofeina inlatura in mod natural senzatia de foame si ajuta la eliminarea impuritatilor din organism.

Beneficiile cafelei sunt binecunoscute, insa nu trebuie sa abuzam. Asa cum spun si medicii, prea multa cofeina poate cauza probleme ale inimii sau greata. Deci, atunci cand bei cafea organica aminteste-ti ca aceasta contine o cantitate mult mai mare de cofeina si nu trebuie sa bei mai mult de o cana pe zi.

In concluzie, cafeaua organica este benefica atat pentru mediu cat si pentru organismul uman, insa atat timp cat continuam sa consumam cafea non-organica, producatorii nu vor vedea valoarea economica din spatele culturilor ecologice.

Sursa: Pe Tocuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *