Samsung: hard drive eco de 2TB

Samsung Electronics a anuntat lansarea modelului F4EG

Samsung Electronics a anuntat lansarea modelului F4EG, cel mai ecologic hard drive (HDD) destinat pietei de desktop-uri.

Modelul F4 EcoGreen dispune de o capacitate de 2TB, 667 GB pentru fiecare dintre cele trei discuri si poate stoca pana la 880 de ore de fisiere video DVD sau 500.000 de melodii in format MP3. HDD-ul F4EG utilizeaza tehnologia de design de inalta densitate care ofera o performanta mai buna, consum redus de energie si fiabilitate imbunatatita pentru driverele „EcoGreen”.

Publicitate

Datorita celor trei discuri si tehnologiei avansate, drive-ul F4EG este, in standby, cu 19% mai performant si consuma cu 23% mai putin decat modelul precedent cu patru discuri, F3EG.

Eliminand amestecul de halogen si substanta ignifuga de bromurat din PCBA, noul model este produs din materiale eco-friendly si intruneste toate normele de mediu, inclusiv RoHS (Restriction of the Use of Certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment), norma aplicata in intreaga lume, inclusiv in Uniunea Europeana.

Noul hard drive Samsung foloseste tehnologiile SilentSeeksi NoiseGuard, care reduc zgomotul in timpul functionarii si asigura o operare silentioasa a sistemului.

Modelul F4EG incorporeaza o interfata SATA de 3.0Gbps, Native Command Queuing si o memorie intermediara de 32 MB.

Drive-ul F4EG de 3,5 inch va fi disponibil si in Europa in variantele de 1,5 TB si 2TB, din luna septembrie, la un pret recomandat de 119,99 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *