Scandalul defrisarii de la Ciric ajunge la Borbely

0
413
Scandalul defrisarii de la Ciric ajunge la Borbely
Scandalul defrisarii de la Ciric ajunge la Borbely

Proiectul amenajarii zonei de agrement Ciric, care implica si defrisarea unei suprafete de 6 hectare de padure si relocarea acesteia intr-o zona unde au mai fost doua actiuni de acest gen si care au esuat lamentabil, a fost adus in atentia ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely

Senatorul PD-L Dumitru Oprea, cel care a initiat primele actiuni privind oprirea defrisarii padurii Ciric, atrage atentia ministrului Mediului asupra faptului ca proiectul Primariei Iasi nu are aviz de mediu de la Agentia de Protectie a Mediului Iasi, ci doar o notificare pentru depunerea propunerii spre finantare. „Fara acest aviz, Primaria nu poate pune in practica lucrarile pentru reabilitarea si modernizarea zonei de agrement Ciric. Primaria a semnat contractul cu firma ce urmeaza sa proiecteze si sa execute lucrarile pentru reabilitarea si modernizarea zonei de agrement Ciric, in cadrul proiectului finantat prin programul Regio iar punerea in practica a lucrarilor prevede defrisarea a aproximativ 6 hectare de padure, cu intentia de reimpadurire intr-o alta locatie, unde a esuat o actiune similara, prin proiectul Romania prinde radacini. La depunerea proiectului, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi a emis Primariei o notificare de tip B, fara acord de mediu, pentru proiectul de reabilitare a Ciricului, iar pana acum nu s-a depus nici o solicitare pentru avizul de mediu, fara de care proiectul nu poate incepe”, a declarat Dumitru Oprea.

In acest sens, parlamentarul a solicitat ministrului sa comunice daca pe adresa ministerului a fost trimisa vreo cerere pentru obtinerea avizului de mediu in privinta acestui proiect, precum si masurile care s-au avut in vedere pentru stoparea defrisarii padurii Ciric, „stiind ca sunt necesari zeci de ani pentru a avea alta in loc”. Reprezentantii Primariei nu au putut fi contactati pentru a formula un punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.