Sanatate curata intr-un sambure

Fructele migdalului sunt nu nu-mai un foarte gustos ingredient in prajituri, ci si o veritabila far-m-acie naturala. Ajuta la echilibrarea sistemului nervos.
sambure de migdala
Sunt o excelenta sursa de magneziu (folosit de organism pentru mentinerea sanatatii oaselor), protectori cardiovas-culari, remineralizante si anti-septice intestinale, norma-lizeaza valoarea tensiunii arte-riale. Au un continut bogat in saruri minerale, calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu, vitami-ne, materii grase si celuloza. Fructul necopt este bun pentru eliminarea sarurilor de metale grele din organism, iar cel copt, amestecat cu miere, este indicat in cazurile de insomnie, anemie si astm bronsic. Uleiul este recomandat ca laxativ usor si in caz de tuse violenta. Sunt recomandate in sezonul rece deoarece furnizeaza energie. Continutul ridicat in vitamina E, un antioxidant puternic, le face indicate in tratamentul pielii si al parului. Consumul de migdale duc la scaderea nivelului de colesterol, insa, din cauza valorii calorice ridicate, trebuie consumate cu moderatie.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *