Peste 220 de sanctiuni aplicate pentru protejarea Fondului Forestier

Peste 220 de sanctiuni aplicate pentru protejarea Fondului Forestier

Peste 220 de sanctiuni la regimul silvic au fost aplicate de politisti si aproape 60 mc de material lemnos au fost confiscati in urma unei actiuni care a avut loc in judetul Suceava.

In perioada 1 – 5 octombrie a.c., sub coordonarea Directiei de Ordine Publica, politisti din cadrul I.P.J. Suceava impreuna cu specialisti silvici din cadrul Directiei Silvice au actionat pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori din paduri si a faptelor ilegale asociate din circulatia, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialului lemons.

Pe parcursul actiunilor politistii au controlat 17 instalatii de prelucrat lemn si 21 de fonduri forestiere de pe raza judetului.

In urma activitatilor desfasurate au fost constatate sase infractiuni, trei dintre acestea fiind prevazute de legislatia silvica (taiere fara drept a arborilor si furt de arbori).

Pentru abaterile depistate au fost aplicate 221 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 90.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscati aproximativ 60 mc material lemnos in valoare de peste 11.800 lei

Actiunile pentru prevenirea ilegalitatilor silvice si identificarea persoanelor care se fac vinovate de taierea, exploatarea, prelucrarea si valorificarea ilegala a materialelor lemnoase vor continua si in perioada urmatoare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente