Sanctiuni proprietarilor de paduri care nu incheie contracte de administrare sau de prestari de servicii publice cu structuri abilitate prin lege

0
330
La Cenad, o pădure întreagă apare doar în acte
Sanctiuni proprietarilor de paduri care nu incheie contracte de administrare sau de prestari de servicii publice cu structuri abilitate prin lege

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Suceava anunta continuarea emiterii de somatii si aplicarea de sanctiuni proprietarilor de paduri care nu incheie contracte de administrare sau de prestari de servicii publice cu structuri abilitate prin lege.

„Ducem, in continuare, o campanie de convingere a detinatorilor particulari de paduri, in vederea asigurarii de servicii silvice prin structuri silvice autorizate”, declara directorul executiv Costel Girigan. Astfel, seful ITRSV precizeaza ca, doar in cursul anului 2011, au fost intocmite 90 procese-verbale de contraventie pentru nerespectarea obligatiei gospodaririi suprafetelor private prin intermediul ocoalelor silvice, valoarea amenzilor insumand 71.600 lei.

Directorul executiv al ITRSV pune in vedere ca, in conformitate cu prevederile Codului silvic, pentru toate categoriile de proprietari este obligatorie administrarea sau, dupa caz, asigurarea serviciilor specializate prin intermediul ocoalelor silvice. „Pentru ca proprietarii de terenuri forestiere sa incheie contracte de prestari servicii, ITRSV Suceava a actionat preponderent pe latura preventiva, prin informari ale proprietarilor, canale mass-media, somatii si avertismente, dar si pe latura coercitiva, prin aplicarea de amenzi contraventionale, efectul fiind vizibil prin reducerea volumelor anuale de masa lemnoasa taiata ilegal”, a explicat Costel Girigan.

Suceava este judetul cu cea mai mare suprafata de fond forestier din tara, aceasta ridicandu-se la 435.353 ha, reprezentand 6,8% din fondul impadurit national si 50,9% din intinderea judetului. Statul administreaza 286,872 ha (65,9%), unitatile administrativ-teritoriale – 63.313 ha (14,5%), iar persoanele fizice si persoanele juridice, 85.168 ha (19,6%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.