Sase arbori retezati la cererea unei banci din Baia Mare

0
317

Angajatii unei firme au taiat sase copaci din fata unui bloc din Baia Mare. Motivul: copacii obturau reclama unei banci din apropiere. Locatarii de pe strada Victoriei sunt revoltati, deoarece arborii au fost plantati de ei in anul 1977.  Pentru replantarea a 30 de puieti, banca a platit 2.099 de lei.

Locatarii unui bloc de pe strada Victoriei, din Baia Mare, sunt foarte revoltati pentru ca in cursul diminetii de marti, angajatii unei firme satmarene au taiat sase arbori tuia din fata imobilului in care ei locuiesc. Un reprezentant al locatarilor a venit ieri la sediul redactiei „Adevarul de Seara” pentru a reclama cele intamplate. „Este o atrocitate ce s-a intamplat! Cine le-a dat voie sa faca asa ceva? Am urlat si m-am certat cu muncitorii, dar ei mi-au spus ca totul este legal. Noi am plantat acei copaci in 1977. Au venit si i-au taiat”, a povestit George Latis, reprezentantul locatarilor.

Cosmetizare si acces la banca

Oamenii spun ca arbustii au fost taiati pentru ca panoul publicitar al Bancii Comerciale Feroviare, care are sediul la parterul imobilului in care acestia domiciliaza, nu era vizibil. Interesant ca taierea celor sase copaci a fost facuta cu acceptul autoritatilor. „Banca a cerut ca arbustii sa fie defrisati, atat pentru pentru cosmetizarea zonei, cat si pentru a facilita accesul in institutie „, a declarat Vasile Barbul, seful Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Baia Mare.

Pe de alta parte, locatarii spun ca motivatia fluentizarii accesului nu este deloc reala. „De la intrarea in banca si pana la copaci exista o alee cu o latime de 80 de centimetri, iar dupa decor e un trotuar care are o latime de aproximativ cinci metri. Copacii nostri, in niciun caz, nu blocau accesul”, a mai spus George Latis.

Au primit aprobare

Pentru taierea celor sase arbori, conducerea bancii a obtinut aprobarea autoritatilor locale. „Am cerut aprobarea Primariei Baia Mare, deoarece trebuia sa amenajam spatiul din jurul Agentiei de Voiaj CFR, pentru inaugurare”, a declarat Dana Filip, director de relatii publice si comunicare din cadrul Bancii Comerciale Feroviare Bucuresti. Comisia de analiza a aprobat taierea arborilor, cu doua conditii. Prima: banca sa incheie un contract cu o firma de specialitate de la care sa cumpere in locul celor sase arbori tuia alti 30 de puieti pe care sa-i planteze in imediata apropiere a blocului. A doua conditie viza dimensiunile copacilor, adica acestia sa aiba inaltimea de 2-2,5 metri. „Noi ne-am conformat”, a mai spus Dana Filip. Pentru aceste servicii, banca a platit suma de 2.099 de lei.

„Sunt spatii vechi”

Vasile Barbul, seful Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Baia Mare, considera ca revolta oamenilor de pe strada Victoriei, numarul 57,  nu este justificata. „Nimeni nu poate obliga municipalitatea sa ramana cu spatiile verzi din anul 1970”, a spus Barbul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.