Sase tone de pesticide expirate au fost gasite intr-o padure din judetul Satu Mare

0
507
România va acorda Moldovei 300 mii euro pentru crearea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi produsele de origine non-animală
Sase tone de pesticide expirate au fost gasite intr-o padure din judetul Satu Mare

Sase tone de pesticide expirate au fost gasite intr-o groapa din judetul Satu Mare, iar specialistii spun ca odata ajunse in panza freatica din zona, ar fi devenit o adevarata bomba chimica.
Autoritatile au ajuns insa la deseuri, in urma unui denunt facut, culmea, tocmai de cel care le ingropase acolo.

Povestea a inceput in Bihor, judetul vecin, unde un cetatean german a cumparat o veche ferma de pe vremea IAS-urilor. Acolo, a gasit depozitate 13 tone de pesticide expirate de ani de zile. Ca sa scape de ele, ar fi trebuit sa le duca la incinerat, insa asta l-ar fi costat cateva zeci de mii de euro.
Omul a gandit romaneste si a platit pe cineva sa-l „scape” de pesticide. Intermediarul i-a luat sase tone si le-a ingropat intr-o padure. Apoi, insa, probabil nemultumit de plata, l-a denuntat pe cetateanul german. Acesta e cercetat pentru poluarea mediului inconjurator si risca sapte ani de inchisoare.
Nici intermediarul care l-a denuntat nu va scapa insa de ancheta si nici viceprimarul localitatii unde au fost ingropate, deoarece se pare ca a fost complice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.