Schimbarile climatice, mai rapide decat se credea

0
566

Un nou raport al ONU arata ca scenariul elaborat de cercetatori in 2007, privind efectele schimbarilor climatice, este depasit. Secetele din Australia si sudul Americii, aciditatea apei din oceane si topirea ghetarilor arata ca schimbarile climatice sunt mult mai puternice decat s-a crezut initial.schimbarile climatice

„Ne aflam in fata unor schimbari importante si trebuie sa apreciem cat de serioase sunt pentru a putea lua masurile necesare pentru prevenire”, a declarat directorul executiv UNEP, Achim Steiner.

Raportul „Climate Change Science Compendium 2009” elaborat de ONU analizeaza studiile efectuate de peste 400 de cercetatori, de cand s-a publicat ultimul raport priind schimbarile climatice, in 2007, relateaza Reuters.

La coferinta sustinuta in aceasta saptamana, privind schimbarile climatice, presedintii Hu Jintao si Barack Obama au vorbit despre cum ar putea tarile bogate si cele in curs de dezvoltare sa ajunga la un consens pentru a combate efectele schimbarilor climatice. De asemenea, este de asteptat ca in decembrie, la Copenhaga, peste 190 de tari sa semneze documentul ce va succeda Pactul de la Kyoto.

Specialistii isi fac griji pentru faptul ca s-ar putea ca temperaturile sa creasca cu pana la 4,3 grade Celsius din cauza emisiilor de gaze cu efect de sera, adica cu mai mult de 3 grade Celsius, cat este necesar ca toata gheata din regiunea Arctica sa dispara.

De asemenea, marile si oceanele absorb cea mai mare parte a emisiilor de gaze cu efect de sera, ceea ce duce la existenta unei ape acide. Aciditatea crescuta poate sa puna in pericol scoicile si recifele de corali.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.