Schimbarile climatice vor scadea productia de orez din Asia

Un raport publicat de revista condusa de Academia Natioanala de Stiinte a Statelor Unite informeaza asupra diminuarii culturilor de orez intre 10 si 20 procente in diverse zone asiatice in urmatorii 25 de ani cauzate de schimbarilor climatice.

Expertii avertizeaza ca scaderea productiei va creste gradul de saracie precum si foametea. Conform datelor Institutului International de Cercetare al Orezului , cu sediul la Manila, peste 60% din cei o mie de milioane de locuitori care traiesc sub pragul saraciei pe continentul asiatic depind de aceasta cereala pentru a putea trai. Totodata, aproximativ 300 de milioane de persoane din lumea intreaga consuma zilnic orez.

Cu toate ca o crestere a temperaturii in timpul zilei poate sa prezinte efecte benefice pentru culturi, cresterea acesteia in timpul noptii, inregistrand valori mult mai pronuntate in ultimii ani, are un efect nedorit asupra productiei.

Cercetatorii mai considera ca principale cauze a nivelului scazut al productiei de orez cresterea demografica, catastrofele cauzate de ploi survenite in tarile producatoare si bolile provocate de insecte daunatoare.

Sursa: ABC

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,540FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente