Scoli ecologice in Targu-Mures cu fonduri europene

0
336
Valoarea total? a proiectului de ecologizare dep??e?te patru milioane de lei, dintre care 20% vor fi achitate de Prim?rie
Valoarea totala a proiectului de ecologizare depaseste patru milioane de lei, dintre care 20% vor fi achitate de Primarie

Municipalitatea a inceput implementarea unui proiect de incalzire si furnizare a apei calde menajere cu ajutorul panourilor solare in mai multe cladiri publice.

Campania intitulata „Casa verde in municipiul Targu-Mures” face parte din programul national de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. „80 % din cheltuielile cuprinse in acest proiect, adica 3.413.000 de lei, sunt banii pe care nu ii cheltuieste Primaria ci provin dintr-o finantare alocata de Administratia Fondului pentru Mediu. In urma implementarii proiectului, marile scoli si gradinite ale orasului, plus Centrul Social si Centrul Cultural Mihai Eminescu vor beneficia de o calitate a aerului mai buna si o reducere substantiala a emisiilor de dioxid de carbon. Evident, energia termica rezultata din folosirea panourilor solare este gratuita”, a precizat viceprimarul Claudiu Maior. Fiecare metru patrat de panou economiseste pana la 850 de metri cubi de gaz metan pe an, iar sistemul solar functioneaza in conditii de eficienta maxima, si la temperaturi de minus 20 de grade Celsius.

Ce institutii vor beneficia de panouri solare

Cele 14 obiective care vor fi ecologizate sunt Centrul social de pe strada Rozmarinului, Centrul Cultural Mihai Eminescu, Colegiul Agricol “Traian Savulescu”, Colegiul Economic „Transilvania”, Grupul Scolar “Constantin Brancusi”, Grupul Scolar “Aurel Persu”, Grupul Scolar “Electromures”, Grupul Scolar “Ion Vlasiu”, Grupul Scolar Industrial “Avram Iancu”, Grupul Scolar Sanitar “Gheorghe Marinescu”, Liceul Pedagogic “Mihai Eminescu”, Gradinita Raza de Soare, Gradinita cu program prelungit nr. 9 “Codrisor” si Gradinita nr. 12. Primele obiective finalizate vor fi Centrul social, Centrul Cultural Mihai Eminescu, Colegiul Economic “Transilvania”, Grupul Scolar Sanitar “Gheorghe Marinescu” unde punerea in functiune a instalatiilor este prevazuta pentru sfarsitul lunii iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.