Sprijin pentru fermierii eco

0
266
PNDR 2014-2020 prevede o alocare de 200 de milioane de euro pentru agricultura ecologic?
Piata produselor ecologice in 2012: 70 miliarde de dolari. Romania nu conteaza
Sprijin pentru fermierii eco

Agricultura ecologica este un concept destul de nou, lansat ca alternativa la o agricultura conventionala suprachimizata.
„Segmentul de populatie care solicita produse ecologice din dorinta de a avea o alimentatie cat mai sanatoasa este din ce in ce mai mare. Proportional cu numarul consumatorilor ar trebui sa creasca si numarul producatorilor agricoli care sa produca intr-un sistem bio”este de parere Nicolae Hodisan, directorul Directiei pentru Agricultura Bihor .

Sprijin pentru fermierii eco

Din dorinta de a satisface nevoile de consum ale acestui segment de populatie, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale acorda sprijin financiar suplimentar tuturor fermierilor si procesatorilor care se inscriu intr-un sistem ,, bio’’.
Cu toate acestea, in Bihor in cursul acestui an, interesul manifestat de catre producatorii agricoli de a opta catre agricultura ecologica este in scadere fata de anul anterior. Astfel, daca in anul 2010, s-au inregistrat un numar de 56 de operatori, in anul 2011 doar 33 de operatori au manifestat interes pentru acest domeniu. Din totalul de 33 operatori, patru sunt procesatori, unul in industria uleiului, unul in panificatie (paste fainoase) iar ceilalti doi proceseaza produse din flora spontana(ciuperci si fructe de padure).
„Avand in vedere ca pe piata aceste produse au un culoar favorabil si un pret destul de stimulativ, recomandam producatorilor agricoli dar si procesatorilor din domeniu sa-si indrepte atentia spre acest sistem de agricultura”, a precizat directorul DA Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.