Scolile sunt incalzite cu energie solara

0
456
Incalzirea la noi nivele – panouri solare pentru incalzire de la SpaInstal.ro Citeste mai mult: Incalzirea la noi nivele – panouri solare pentru incalzire de la SpaInstal.ro
Instalatii solare la scolile din Contesti

Discrepante mari in ceea ce priveste dotarea unitatilor de invatamant din judet! In timp ce multe scoli nu sunt pregatite sa-i primeasca pe elevi la 15 septembrie, lucrarile de modernizare fiind intarziate, altele beneficiaza chiar si de instalatii de incalzire solare.

Meritul este al administratiilor locale care au reusit sa acceseze proiecte cu finantare europeana.

Facturile de incalzire scad cu 50%

La Contesti, scolile si gradinitele au fost dotate vara aceasta cu panouri solare care asigura copiilor apa calda la discretie. de asemenea, spune primarul Marian Alexandru, factura de incalzire pe timpul iernii se va diminua cu 50%. „In iarna trecuta, am cumparat lemne de aproximativ 1,2 miliarde de lei vechi. Preconizam ca iarna aceasta sa reducem costurile la 600 de milioane de lei, cu tot cu cresterile de pret. Beneficiari sunt 700 de copii”, afirma edilul.

Au accesat Programul „Casa Verde” pentru persoane juridice si administratiile din Malu cu Flori, Raul Alb, Racari, Titu, Targoviste, precum si Consiliul Judetean Dambovita. Pe langa unitatile de invatamant, au fost dotate cu panouri solare sediile de primarie, sali de sport, spitale si centre medico-sociale de ingrijire. „Muream si la asa ceva nu ma gandeam sa vad in Contesti. E nemaipomenit. Sa incalzesti clasele copiilor cu energie solara. Am inteles ca se face si economie. Acu’, sa vedem cum or sa aiba grija sa nu se sparga panourile alea, ca sunt in curtea scolii, iar copiii cand se joaca nu sunt atenti”, spune o batranica din Contesti.

Autoritatile locale din judet au reusit sa atraga peste 9,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile utilizate pentru realizarea instalatiilor de incalzire solare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.