Scotia, gazda uneia dintre cele mai mari centrale ce functioneaza prin forta valurilor

Edinburg, Scotia – una dintre cele mai mari centrale pusa in functiune de forta valurilor va fi construita pe coasta de vest a Scotiei.Ministrii scotieni si-au dat acordul la punerea in functiune a unei statii de producere a energiei prin forta valurilor, cu o capacitate de 4MW,la Siadar, pe insula Lewis.puterea valurilor
Este unul dintre primele proiecte ce vizeazaza energia regenerabila care urmeaza sa fie aprobat in Marea Britanie.
“Acest tip de masina de valuri amplasata in apropierea coastei va fi importanta pentru multe din comunitatile de pe coasta din Scotia si incurajam dezvoltarea acestui program de pionierat”,a afirmat Dr. Richard Dixon, Director al WWF Scotia.
“Scotia este lider mondial in exploatarea energiei produse de forta valurilor, iar sustinerea puternica a acestui program de producere a energiei alternative va aduce beneficii uriase in domeniul tehnologiei si al expertizei, din punct de vedere al exporturilor.
“Vrem ca Scottish Climate Change Bill sa stabileasca niste directii clare si sigure care sa conduca Scotia spre o economie saraca in producerea de carbon, iar energia verde va fi o parte importanta a acestui proces de tranzitie.”
Primul Ministru al Scotiei, Alex Salmond,a afirmat: “Anuntul de astazi este un pas semnificativ care va conduce Scotia spre titlul de lider mondial in producerea de energie regenerabila. Statia de la Siadar va fi una dintre cele mai mari statii de producere a electricitatii din valuri din lume. Este prima statie comerciala de acest gen din Scotia si va avea o capacitate de a genera energie pentru circa 1.800 de case.”
Aceasta instalatie va fi compusa din 40 de turbine incorporate in structuri de beton. Valurile oceanului vor crea un flux continuu de aer in turbine care va duc la producerea de electricitate.
Guvernul din Scotia si-a propus ca, pana in 2020, jumatate din necesarul de energie sa fie asigurat de energia regenerabila, iar pana in 2011 target-ul va fi de 31%.

Sursa:www.panda.org

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente