Se cauta cel mai ECO brad de Craciun

  0
  885
  Se caut? cel mai ECO brad de Cr?ciun
  Se caută cel mai ECO brad de Crăciun
  Se cauta cel mai ECO brad de Craciun
  Se cauta cel mai ECO brad de Craciun

  Pana pe 15 decembrie se desfasoara un concurs de creativitate, avand ca tema bradul de Craciun u elevii care vor dovedi imaginatie vor fi premiati cu sume de bani

  Mai multe institutii au pus la cale un proiect educational prin care elevii sunt indemnati sa protejeze mediul inconjurator. Astfel, SC ECO-X SA in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Comisariatul Judetean de Mediu, Colegiul Economic “Mihail Kogalniceanu“, Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza” si SC Dramar Deratizari SRL au pus la cale proiectul intitulat “Pentru un viitor mai curat impreuna cu noi”. Acesta cuprinde mai multe activitati, printre care, cea mai recenta, aflata in plina desfasurare, este un concurs de creatie “Bradul Eco de Craciun”. Acesta se adreseaza elevilor de gimnaziu si de liceu care se pot inscrie printr-un email trimis la adresa [email protected] pana la data de 15 decembrie 2014. Machetele vor fi vizionate pe 15 decembrie, urmand ca premierea sa se realizeze doua zile mai tarziu la Ateneul Popular Focsani, la ora 10,00.

  Organizatorii anunta ca vor acorda premii in bani si obiecte primilor trei clasati, iar profesorilor coordonatori premii in functie de performante, constand in seturi de birou sau tablete. Un alt concurs care se desfasoara in aceasta perioada este cel de creatie intitulat “Asa DA/Asa NU”, inscrierea realizandu-se pana pe 16 decembrie 2014. Jurizarea se va face pe 30 martie, iar premierea pe 30 aprilie 2015 la Ateneu. “Cele mai bine realizate, cele mai reprezentative si cele mai originale creatii vor fi rasplatite cu publicarea in revista de mediu „Ecologic””, transmit organizatorii. A treia activitate din proiect o reprezinta un concurs de colectare a deseurilor reciclabile, perioada de desfasurarae a acestuia fiind 1 decembrie 2014 – 24 aprilie 2015.

  Festivitatea de premiere va avea loc pe 30 aprilie. Premiile, pentru colectarea de deseuri ( hartie&carton, plastic&PET, sticla&aluminiu ), constau intr-o tabla magnetica Smart – locul I, un flip-chart – locul II si un ecran de proiectie- locul III. Vor mai fi acordate trei premii pentru profesorii coordonatori, constand in seturi de birou sau tablete. Organizatorul acestor concursuri si initiatorul proiectului este SC ECO-X SA care se ocupa cu gestionarea deseurilor de ambalaje fiind inelul de legatura dintre poluatori (importatori, producatori, consumatori) si reciclatori (transforma deseurile in produse). “Scopul proiectului este acela de a sadi in spiritul fiecarui elev necesitatea apararii mediului inconjurator impotriva poluarii si de a forma cetateni responsabili si preocupati de mediul inconjurator”, se arata motivarea initierii proiectului educational “Pentru un viitor mai curat impreuna cu noi”. (M. VLĂDESCU)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.