Se colecteaza tot mai putine deseuri electronice

0
423
Concurs de colectare a deseurilor electronice, destinat companiilor
Campanie de colectare a deșeurilor electrice si electronice in Cluj-Napoca pe 21 martie
Se colecteaza tot mai putine deseuri electronice

In urma campaniilor de colectare de deseuri electrice, electronice si electrocasnice (DEEE – n. red.), cantitatea colectata in ultima perioada s-a diminuat considerabil, cu aproape o treime.

Daca in anul 2009 au fost colectate circa 314 tone de deseuri electrice, electronice si electrocasnice, dintre care aproximativ 311 au fost valorificate, in anul 2010 s-au adunat aproximativ cu o treime mai putine: circa 223 de tone, din care au fost valorificate 211 tone de DEEE-uri. O alternativa de colectare a DEEE-urilor o reprezinta si introducerea “Programului Rabla” in magazine, unde clientul care duce un aparat vechi si beneficiaza de un discount la un nou produs achizitionat.

„Conform datelor preliminare pentru anul 2010, la nivelul judetului Cluj s-a colectat o cantitate de aproximativ 223 tone DEEE si s-au valorificat 211 tone DEEE, diferenta reprezentand cantitatea ramasa pe stoc la sfarsitul anului”, au declarat pentru citynews.ro reprezentantii Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Cluj-Napoca.

„Pentru anul 2009, in judetul Cluj s-a colectat o cantitate de aproximativ 314 tone DEEE si s-au valorificat 311 tone DEEE, diferenta reprezentand cantitatea ramasa pe stoc la sfarsitul anului”, potrivit informatiilor oferite de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Cluj-Napoca.

Anul acesta in luna mai, cand s-a derulat campania „Colectarea selectiva si eco-estetica a DEEE-urilor”, 3,5 tone de deseuri electrice, electronice si electrocasnice au fost colectate de la 20 de scoli gimnaziale.

„In urma campaniilor de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice organizate in acest an, in perioada 1-31 mai 2011, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Cluj Napoca in parteneriat cu Asociatia ECOTIC a desfasurat campania „Colectarea selectiva si eco-estetica a DEEE-urilor”, in 20 de unitati de invatamant din municipiul Cluj-Napoca, in cadrul careia s-a colectat o cantitate de 3,5 tone DEEE”, potrivit reprezentantilor ARPM Cluj-Napoca.

De la sfarsitul lunii iunie, 21 de operatori economici din judetul Cluj sunt autorizati sa desfasoare activitati de gestionare, tratare si reciclare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.