Enel va investi 400 mil. euro in proiecte de energie eoliana in Romania

0
412
Enel Green Power va produce un sfert din energia eoliană locală
Enel va investi 400 mil. euro in proiecte de energie eoliana in Romania

Enel Green Power ar putea primi o finantare de pana la 200 milioane euro de la Banca Europeana pentru Investitii pentru a construi trei proiecte de energie eoliana in Dobrogea si Banat, cu o capacitate instalata totala de 258 MW, suma reprezentand 50% din costul proiectelor, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

„Banca Europeana pentru Investitii confirma ca evalueaza in prezent un imprumut de 200 milioane euro catre Enel Green Power Romania”, a declarat purtatorul de cuvant al BEI Richard Willis.

Oficialul a refuzat sa faca declaratii privind scadenta sau dobanda imprumutului, deoarece acordul cu Enel nu a fost inca incheiat.

Comisia Europeana (CE) a aprobat recent legea de sprijinire a investitiilor in energii regenrabile prin acordarea de stimulente sub forma certificatelor verzi, act normativ initiat de autoritatile romane inca din 2008.

Cele trei ferme eoliene vor fi echipate cu 126 de turbine de 2-2,3 MW fiecare.

Romania avea la finele anului trecut o capacitate instalata de 462 MW in turbine eoliene, potrivit datelor Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a grupului italian de utilitati Enel, are in Romania o capacitate instalata in turbine eoliene de 104 MW, in doua parcuri eoliene situate in Dobrogea. Enel Green Power a inceput, in luna mai, constructia celui de-al treilea proiect eolian in Romania, la Corugea, in judetul Tulcea, cu o capacitate de 70 MW.

Grupul italian Enel a intrat pe piata romaneasca in 2005 si are in prezent peste 4.500 de angajati in Romania. Principalele operatiuni ale grupului pe plan local reprezinta distributia si furnizarea de electricitate, compania detinand trei foste filiale ale Electrica, respectiv Muntenia Sud, Banat si Dobrogea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.