Se construieste primul parc integrat de reciclare din Romania

Primul parc de reciclare a deseurilor in Romania: 23,5 milioane de euro

Romania va avea, in premiera, un parc integrat de reciclare dupa o investitie de 23,5 milioane de euro finalizata de catre Romcarbon cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare /BERD/ si Global Finance in Green Group.

Potrivit unui comunicat de presa al Romcarbon, societate listata la Bursa de Valori Bucuresti, BERD si fondul Global Finance vor investi aproximativ 23,5 milioane de euro in Green Group care construieste, printre altele, primul parc integrat de reciclare din Romania.

‘In prezent, Romania are sansa de a sustine dezvoltarea sa pe termen indelungat pentru un viitor ecologic si mai sigur. Planuim sa facem din Romania un punct de reper in ceea ce priveste standardele de colectare si reciclare din Europa de Sud-Est’, a declarat Clement Hung, directorul general al Green Group.

Locatia va include patru subdiviziuni responsabile de colectarea si reciclarea deseurilor din material plastic, a celor electrice si electronice, precum si a tuburilor fluorescente.

Consultantul financiar al Romcarbon SA a fost MVO Capital, in timp ce Biris Goran SCPA a oferit consultanta fiscala si juridica.

Cel mai important actionar al Romcarbon este firma cu actionariat taiwanez Living Plastic Industry, cu 32,85% din capital. In actionariat se mai regasesc Unitai International Corporation (20,5%) si fondul de investitii Eastern Eagle Fund (14,2%).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente