Se extinde miscarea de interzicere a polistirenului in California

Palo Alto, CA, SUA va interzice recipientele pentru mancare produse din polistiren incepand de la 22 aprilie 2010. Hotarari similare au fost luate de alte 22 de orase de pe coasta Californiei, inclusiv San Francisco. Interdictia se refera la containere, tavi, castroane, farfurii si pahare, dar nu se aplica si paielor, tacamurilor si capacelor pentru cani si pahare. In ianuarie, Palo Alto a incetat sa mai accepte alunele impachetate in polistiren si folosirea blocurilor de polistiren la impachetarea bunurilor de larg consum.

Chiar daca interdictia ar putea reduce cantitatea de deseuri din Palo Alto, nu aceasta a fost motivatia initiala a hotararii, ci mai degraba criza economica. Daca in trecut se dorea crearea unor facilitati de reciclare, in conditiile actuale acest lucru ar fi fost foarte dificil.

Mai multe rapoarte au aratat ca o astfel de interdictie nu reduce semnificativ cantitatea de deseuri generata de orasele care o adopta. Cel pentru anul 2008 demonstreaza ca reducerea cantitatii de polistiren aruncat a fost compensata de o crestere egala a cantitatii de carton. Totusi, interdictia este privita ca fiind un pas bun, tinand cont de complexitatea procesului de reciclare a polistirenului. Deoarece este asa de usor, polistirenul reprezinta doar 0.01% din deseurile solide municipale ca greutate, insa volumul sau este o problema mult mai mare decat greutatea, ocupand mult spatiu si nefiind biodegradabil.

Sursa: Earth 911

Sursa: Infomediu Europa

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente